Alla kan få långt och vackert hår

Hårväxten kan skilja sig en hel del från person till person. Våra gener spelar en stor roll i detta men även hur väl vi sköter håret kan hjälpa oss att nå får individuella potential.

Vårt hår växer i faser, men hur lång tillväxtfas ett hårstrå har kan variera stort. Somligas hår växer bara i två år medan andra har en tillväxtfas upp till sex år. Mutationer i generna ger somliga ännu längre tillväxtfaser och därmed en längre maxlängd på håret. Alla vars max hårlängd är mellan 30-100 cm räknas dock som normal i detta avseende.

Önskan att dock kunna få riktigt långt och vackert hår finner man bland många som ligger i den lägre änden av spektrumet och för dem kan det kännas väldigt frustrerande att hur bra de än sköter håret blir det aldrig långt nog för att kunna ha frisyren de längtar efter.

Den bästa lösningen för detta problem kan mycket väl vara att skaffa löshår. Det kommer i flera varianter, allt från sådant som bör sättas in av frisörer till sådant man kan snabbt sätta fast och ta bort själv. För att titta på några exempel kan man besöka butiken Poze Hair.

Vad man väljer beror något på hur långvarigt resultat man är ute efter. Modellerna man kan sätta in och ta ut vid behov har ofta kortare livslängd men kan också vara väldigt praktiska beroende på situationen. Detta hår kräver dock fortfarande skötsel mellan användningstillfällena för att hålla så länge som möjligt. Det finns till och med varianter som en löshästsvans man själv kan sätta i när håret väl är uppsatt. Men det går inte riktigt att använda på något annat sätt.

Att diskutera med sin frisör om vilken som skulle vara det bästa valet är ofta en smart idé. De känner ofta vårt hår lika bra som oss själva och har dessutom mer kunskap om hår för att vägleda dem till rätt val.