Grunderna i god skäggvård

Idag tänkte vi gå igenom de viktigaste tipsen för hur man vårdar ett skägg. Perfekt för män som behöver förbättra sina rutiner och för dig med skäggig partner som vill hjälpa honom att tämnja sitt ansiktshår.

Trimning och klippning

Även de med långt skägg behöver oftast raka delar av ansiktet och klippa skägget för att ge det en behaglig form. Självklart så kan dettas göras själv men ett bra tips är att första gången besöka en riktig barberare. På så sätt kan du få hjälp med att lista ut var din haklinje bör gå och hitta en stil på skägget som passar dig.

Olja

För att hålla skägget hälsosamt och mjukt så krävs det att man regelbundet oljar det. Oljan kan dessutom verka något antibakteriellt och håller det fräschare längre. De flesta oljorna innehåller dessutom eteriska oljor som ger dem en god och fräsch doft, det är bara att välja en som man tycker om. Oljorna används förslagsvis efter en dusch eller när man börjar dagen.

Vax

Även om olja gör skägget lättare att tämja så kan man behöva mer hjälp för att minimera spretigheten. Som tur är finns det hjälp i form av vax och beardbalms. Dessa ger både stråna lite struktur samt hjälper dem fästa något vid varandra. Efter några drag med en skäggborste brukar även det mest bångstyriga skägget se stiligt ut.