Hitta rätt smycken för din stil

Förutom kläder är smycken en viktig del av det vi har på oss, kanske framförallt när det kommer till oss kvinnor. Att köpa ett smycke är något speciellt, som kräver lite planering och eftertanke. En grundregel är att välja äkta och gärna hållbart inköpta metaller och stenar, oavsett om det är ädelstenar eller halvädelstenar.

Den typen av material åldras vackert och långsamt, med patina. Så att du kan behålla ditt smycke för en lång period framåt i tiden. Kanske till och med resten av ditt liv. Metallen kan antingen vara solitt guld eller silver, alternativt en väl utförd och tillräckligt tjock plätering.

Tillfället bestämmer ditt val

Vilken typ av smycke du väljer bestäms såklart av din personliga stil, ditt tycke och smak samt din budget. Men även av hur du planerar att använda objektet. Om du letar efter ett smycke att ha dagligen till vardags kommer det att se annorlunda ut än ett spektakulärt smycke som enbart ska bäras vid stora galaliknande fester.

I det senare fallet kan du tillåta dig att smycket är något opraktiskt, som att det har en överdimensionerad sten eller långa trassliga kedjor. Idag finns det även ett vackert utbud online av smycken. Bland annat kan vi rekommendera att ta en titt på dessa.

Framhäv ditt bästa jag

Vissa av oss föredrar halsband, andra armband eller ringar. Och en del kan inte tänka sig att lämna hemmet utan örhängen. En bra grundregel vid val av smycke är dock att välja en design som framhäver dina egna bästa drag. Exempelvis ett halsband eller örhängen som ramar in ett hjärtformat ansikte, ett smickrande armband kring en slank handled eller en smakfull ring på ett välvårdat finger med snygg manikyr.

Samtidigt är smycken så pass personliga att du i slutänden bör följa både hjärta och magkänsla när du väljer. Snarare än att lyssna för mycket på omgivningens råd och stiltips. Däremot kan du ha de sistnämnda i åtanke, som guidning.