Hudvård inför sommaren

Det är många svenskar som längtar och väntar på sommaren under årets kalla månader. När solen äntligen tittar fram är vi många som kastar av oss tröjan och sätter oss med ansiktet vänt uppåt mot de varma strålarna. Att solen är nyttig vet vi alla, och solen värmer upp både kropp och själ samtidigt som den ger oss nödvändiga vitaminer och mineraler. Vi längtar efter att bli bruna och få lite snygg färg på våra vinterbleka ben och armar. Men som med allt annat gäller det att sola med måtta, och lagom är alltid bäst.

Precis som när det gäller träning och hälsa gäller det att sola med moderation. Den som pressar och ligger alltför länge i solen får inte bara en ful och ofta röd färg, utan utsätter sig också för ökad fara och risk för hudförändringar och hudcancer. Om olyckan skulle vara framme och du kanske somnat i solen eller pressat lite väl hårt så finns det dock hjälp att få. Kyl ner huden med ett svalkande kylbalsam och håll dig gärna inomhus eller i skuggan under de kommande dagarna så att huden får en chans till återhämtning.

Några tips för en snyggare bränna är att varva tiden i solen med tid i skuggan. Om du vill få en snygg och jämn solbränna gäller det att röra dig hellre än att ligga stilla i en solstol, och genom att återfukta huden både innan, under och efter solningen garanterar du att din hy håller sig snygg och spänstig ända tills du blir pensionär. Genom att sola smart idag lägger du grunden till en snygg solbränna både denna säsongen och nästa.