Invig det nya året med en ny frisyr

Med nyår precis runt hörnet är säkert planerna för nyårsfirandet konstant i bakhuvudet. Ett nytt år förtjänar ju alltid följas av andra nya ting. Här tänkte vi föreslå att man exempelvis ringer in det nya året med en ny frisyr.

Har man haft samma frisyr ett längre tag är det ännu mer anledning till att testa något nytt, men vet man inte vad det är kan man alltid ta sig en titt på vad trenderna lutar åt nu vintertiderna.

Lång hästsvans

Något som aldrig går ur stilen är den klassiska hästsvansen, men nu gillas den något längre. Inget extremt, bara lite längre. För att fixa en längre och fylligare hästsvans finns alltid alternativet att använda löshår. Här gäller det att satsa på kvalitet, som en expert i Stockholm rekommenderar.

Flätor och pippilotter

Känner man för något lite mer samlat kan man hänga på trenden att fläta håret och kanske även sätta upp det i ett par pippilotter, som verkligen är på mode just nu. De enklare flätorna mitt bak á la 80-talet är också ett moderiktigt alternativ.

Sidbenan

Har man långt hår kan man även hoppa på den ultrasmidiga och raka brittiska stilen av sidbena med linjer som accentueras med gel för största möjliga effekt. Om ens hår är krulligt eller vågigt är det dock rekommenderat att titta på andra håll då denna frisyr blir svår att få till rätt och ännu värre att hålla så.

Lös uppsamling

Sjuttiotalet kommer också igen något i den löst uppsamlade frisyren som hänger fritt på baksidan. Detta är en väldigt snabb och enkel frisyr som passar perfekt med lite rufs i en något mer bohemisk stil.

Mjuka lockar

Har man haft ögonen på catwalken denna höst kan man även ha lagt märke till att mjuka lockar är något som många burit upp. Detta är något man själv kan fixa med hjälp en trattfön.