Konsten att framhäva ögonen

Det finns oändligt många knep att ta till för att framhäva ögonen med hjälp av smink. Ett grundläggande koncept är att blanda rätt färger på ögonskuggan med en elegant eyeliner och volymgivande mascara för att få dina ögon att lysa. Utgå ifrån din egen ögonfärg när du väljer nyans på ögonskuggan, och applicera en färg som är raka motsatsen så blir effekten stark tack vare kontrasten. När du målar på eyeliner och mascara öppnas dina ögon upp och din blick blir mer vaken och alert. Vill du istället skapa mer djup kan du prova på att göra en mörkare sotning.

Men även om du blir duktig på att använda dig av rätt färger för just dina ögon finns det vissa faktorer i huden som smink inte har någon påverkan på. Huden kring ögonen är oerhört känslig, och förändras med tiden. Det är väldigt vanligt att den tunna huden på ögonlocket och runt ögat förlorar sin naturliga elasticitet och blir hängig. Då är den enda långsiktiga lösningen ögonlocksplastisk för att motverka det trötta intryck ett par hängande ögonlock inger. Genom att ett överskott av hud tas bort på ögonlocken skapas en mer öppen och pigg blick med ett betydligt mer långvarigt resultat än vad något smink kan ge.

Ögonlocksplastik ger dock inte enbart ett snyggt och piggt resultat, utan i tidningen Metro skrivs det om att ögonlocksplastiken samtidigt kan hjälpa själva synen. När huden kring ögat förlorar sin elasticitet och ögonlocken börjar hänga, kan det i värsta fall orsaka synproblem. Det kan i sin tur leda till huvudvärk och svårigheter att till exempel köra bil.

Det behöver alltså inte handla om estetiska skäl, utan även medicinska när det gäller ögonlocksplastik. Oavsett anledning till varför man väljer att genomgå ögonlocksplastik så är resultatet det absolut mest långsiktiga och säkra alternativet vid problem med svikande elasticitet i huden på ögonlocken.