Olika behandlingar för bättre hud

Din hud går igenom många förändringar med åren och påverkas av din omgivning. Huden är tålig men det finns en gräns för allt. Med åren kommer de fina linjerna och rynkorna som ett bra på posten. Med dålig kost eller rökning blir huden matt och glåmig. Det finns flera olika behandlingar du kan göra för att förnya din hud och få tillbaka lystern! Låt oss ta en titt på några av dem. 

Microdermabrasion

En behandling som endast tar en halvtimme och gör under för huden. Den kan fräscha upp hyn och lösa problem med pigementförändringar, rynkor, torr hud, ärr och cirkulationsnedsättningar. Det krävs fler än en behandling för att uppnå bästa resultatet. Behandlingen innebär att man slipar bort det översta hudlagret för att stimulera ny tillväxt och ta bort den orena huden. Det låter otäckt men det känns knappt och du kan fortsätta dagen som vanligt efter behandlingen.

Kemisk peeling

Vill du ta till i lite mer kan du göra en kemsik peeling, klivet upp från en microdermabrasion. Det finns olika metoder som använder olika syror för att påverka hudet såsom glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra. En peeling tar också bort översta hudlagret men går ned djupare och ger långvarigare effekt. Efter en peeling är huden extra skör och måste skyddas med solskyddskräm och du ska helst inte står i direkt solljus under den första månaden. 

Dermapen

Här går man ned djupare i huden med hjälp av microsmå nålar. Det stimulerar huden och förbättrar dess struktur och får huden att strama upp. Det krävs fler än en behandling, gärna 3-6 stycken under en månads tid men du kommer att se resultat redan efter första besöket.