Problem med mal i din garderob - åtgärda omgående

På våren, när man bara vill öppna upp och vädra, är även den årstiden som malen ställer till störst problem. Mal är väldigt små djur som kan orsaka stora skador både på kläder, skinn och andra tyger. När de väl tagit sig in och lagt sina ägg kan de därefter äta på dina tyger flera veckor innan du upptäcker det. De älskar nämligen mörka och lugna vrår.

Ta tag i problemet

När malen väl har flyttat in vill du därmed ta tag i problemet direkt, för att slippa så stora skador som möjligt. Hos Rödceder.se finns allt du behöver för att bli av med skadedjuren. Det har visat sig att allt fler drabbas av klädesmal och orsaken lär ska beror på att miljögifter i olika material minskat och att fler hushåll numera väljer mer naturmaterial och på så sätt skapas även mer föda åt skadedjuren.

Förebygg

Lägg aldrig in kläder i garderoben som inte är helt rena. Plagg som är extra intressanta för mal är bland annat stickade tröjor, använd då vakuumpåsar till dem. Ta regelbundet fram plagg som ligger i garderoben och skaka om dem. Städa regelbundet och när du rengör garderoben, töm den på allt innehåll och rengör den mycket noggrant. Använd gardin eller myggnät då du vädrar.