Så framhäver du ögonen bäst

Vi lägger alla stor vikt vid ögonkontakt och våra blickar dras naturligt till andras ögon. Men ibland kan man vilja lägga lite extra fokus just kring ögonen så andras blickar får lite hjälp på traven. Och detta är något som kan åstadkommas med mer än ett medel.

Längre ögonfransar

Ögonfransarna må finnas där för väldigt praktiska syften. Men vi kan också använda dem för att dra uppmärksamhet till ögonen. Lägre ögonfransar är oftast det enklaste sättet att göra detta och många gånger kan du göra det med en bra mascara. Om du dock inte har mycket att arbeta med i detta område kan du även få lite artificiell hjälp.

Rätt ögonskugga

Den störa fördelen med ögonskuggan är att den skapar en kontrast mellan ögat och det runtomkring den. Och medan svart ögonskugga nog är den vanligaste, finns det goda anledningar att experimentera med andra färger. Vad du då behöver är att hitta vilken dina ögons komplementfärg är. Du gör detta enklast genom att leta upp din ögonfärg i en färgcirkel och se vad som ligger på exakt motsatt sida av den. Dessa två färger hjälper till att framhäva varandra och får därför dina ögon att stå ut mer.

Vårda ögonbrynen

Även ögonbrynen har en viktig roll att spela i detta spel. Men vad du strävar efter här är huvudsakligen att ögonbrynen inte ska stjäla fokus från ögonen. Något du enklast gör genom att ta väl hand om dem och ta bort strån som inte bidrar till en naturlig kurva. Var försiktig med att inte plocka bort allt för mycket. Detta är tyvärr ett allt för vanlig misstag. Du är ute efter något stilrent, men inte allt för tunnt.