Sälj dina äkta smycken

De allra flesta har smycken de inte använder och ligger därför och samlar damm. Något annat som många har gemensamt är att de behöver en extra slant i plånboken. Därför är det bra att du kan sälja dina smycken av guld eller silver och därmed få in en bra peng. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du går tillväga för att sälja dina smycken.

Gå igenom ditt smyckeskrin

För det första behöver du kolla igenom de smycken du har innan du kan låta dem gå till försäljning. Det första steget är att själv avgöra vilka smycken du inte vill ha kvar. Därefter kan du kolla upp deras värde. Smycken av äkta silver eller äkta guld ska ha en stämpel i sig för att de ska ha ett större värde. Det går att sälja vanliga smycken också, men de får du inte särskilt bra betalt för.

Så säljer du ditt guld

Nästa steg är att hitta ett företag som köper upp ditt guld eller silver. Du kan till exempel klicka här för att komma till ett företag som köper upp guld. Då fyller du enkelt i ett formulär, får ett kuvert av företaget som du sedan försluter ditt guld i och skickar tillbaka, därefter får du betalt.