Torr hy och hudvårdsrutin

Vad kan man göra för att slippa en fnasig och oerhört torr hy under den smällkalla vintern? Se över dina hudvårdsrutiner och kanske byt ut vissa preparat som inte är så bra för din hy. Det gäller att man rengör på rätt sätt och använder de serum som behövs för att hålla din hud härlig och skön.

Känner du av att huden stramar mer under vintern och det kanske till och med svider lite extra mycket när minusgraderna kommer. Då kanske du behöver tips och råd på hur du på bästa sätt tar hand om din hud och förbättra dina rutiner då det kommer till hudvård. Se till att skaffa det som du behöver för att kunna uppdatera dina rutiner när det kommer till hudvård. Kolla upp hur ditt badrumsskåp ser ut och anpassa den efter vilken årstid det är. Finns det produkter med alkohol och tensider så är dessa de som du kanske inte mest ska använda dig av.

Se till att skaffa dig rengöringsprodukter som är fetare, det kan vara de produkterna som gör din hud mindre torr och stram. Under vintertid så kan du med gott samvete dra ner och enbart tvätta din ansikte på kvällarna istället för morgon och kväll. Se till att återfukta din hud regelbundet så den inte torkar. Det finns härliga produkter idag som innehåller ämnen som är bra för din hud. Genom att prova dig fram så kommer du inse vilken skillnad det är mellan olika produkter.