Vanliga hudproblem och behandlingar

Vår hy är inte perfekt. Alla har vi någon gång brottats med ett problemområde och det är ibland inte det enklaste att veta vad man ska göra när ett problem först uppenbarar sig. Här tittar vi närmare på några vanliga hudproblem och hur de vanligtvis behandlas.

Akne

Akne är nog den mest kända hudsjukdomen för många. Och medan den normalt sett förknippas med ungdomar är vuxenakne inte något ovanligt. Akne sitter vanligen på hakan och käkarna. Alla vet säkert att man inte ska klämma på finnarna, men vad bör man då göra? Till att börja med finns det hudvårdsprodukter som är specifikt för akne. I allvarligare fall kan man även söka mer avancerade behandlingsformer som exempelvis Dermapen. Mer information om detta går att läsa på sajten Beautylounge. De utför behandlingar och vi kan rekommendera om det finns behov för en Dermapenbehandling att kontakta Beauty Lounge.

Stresshud

Stresshud, även känt som känslig hud, är när huden reagerar med saker som rodnad, fjällning, utslag och torrhet kring näsvingarna. Stress i den vanliga benämningen är en namnet en vanlig faktor, men det kan även uppstå på grund av alkohol, kryddstark mat, värme och starka ämnen i hudvårdsprodukter, rengöringsprodukter och liknande. Det gäller att identifiera vad som får ens hud att reagera och undvika dessa i största möjliga utsträckning. Satsa även på milda hudvårdsprodukter. Det finns de produkter som är mer aggressiva än andra och det gäller att prova sig fram så man hittar rätt produkt för din hudtyp.

Eksem

Eksem är ett samlingsnamn för flera olika inflammationer i huden. Men något de ofta har gemensamt är att de gör huden både röd och torr, samt att de kliar. Eksem kan uppstå för att huden blivit skadad eller till och med bara för att det är för torr. Men det kan också vara ett resultat av att man kommit i kontakt med något man är allergisk mot. Mjukgörande krämer är ofta effektiv behandling mot eksem. Använd helst parfymfria hudvårdsprodukter också. Om eksemen inte blir bättre är det rekommenderat att boka tid hos en hudläkare för behandling.